Rusija optužila Ukrajinu za “nuklearni terorizam”

Svijet 06. dec 202213:44
Izvor: Andrey BORODULIN / AFP

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu optužio je Ukrajinu za “nuklearni terorizam” navodeći da su ukrajinske snage izvele niz napada na nuklearnu elektranu u Zaporožju, javlja CNN.

“Samo u posljednje dvije sedmice, Oružane snage Ukrajine ispalile su 33 projektila velikog kalibra na (nuklearnu elektranu)”, rekao je Šojgu, prema transkriptu sastanka sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije.

Rekao je da ruske snage protivvazdušne odbrane zaustavljaju većinu ukrajinskih projektila ali su neki ipak uspjeli da pogode objekte koji utiču na bezbijednost nuklearne elektrane.

“Mi ove napade ukrajinskih trupa klasifikujemo kao nuklearni terorizam”, rekao je on, te dodao da će ruska vojska nastaviti da štiti kritične objekte na osvojenim teritorijama.

Otkako je elektrana pala pod rusku kontrolu, učestalo granatiranje tog podrućja izazvalo je bojazan da bi moglo doži do nuklearne nesreće. Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za nuklearni terorizam, a Ukrajina tvrdi da Kremlj koristi nuklearnu elektranu za zaštitu trupa i kao bazu za pokretanje napada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar