Adamović: Postupak protiv Tadić počeo zbog nekoliko karijerista iz Tužilaštva

Newsroom 17. sep 202113:25 > 13:253 komentara
Izvor: N1

Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a održala je jučer sjednicu na kojoj je razmatrala razrješenje glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić sa te funkcije. Iako se o konačnoj odluci već spekuliše, Vlado Adamović, njen advokat, potvrdio je za N1 da odluka nije stigla, navodeći da je priložio materijalne dokaze koji potvrđuju da je cijeli slučaj samo spin, te da je postupak pokrenut zbog nekoliko karijerista iz Tužilaštva BiH.

”Oko tog predmeta se od početka prave spinovi, pa tako je i danas. Nikakva odluka nije došla. Očekujem da će ona biti preinačena i sad tvrdim da svi spinovi koji su planirani o radu glavne tužiteljice nisu tačni jer sadržina spisa i provedeni dokazi u postupku nesumnjivo dokazuju da nije zloupotrebljavala CMS sistem, da nije ona dodjeljivala predmete, da nije birala tužioce, da nije tužila samo Bošnjake.. nema razloga za njeno premještanje na mjesto tužioca”, naveo je za N1.

Dodao je da materijalni dokazi govore sasvim suprotno od spinova i da ih je sve priložio.

Postupak započeo zbog nekoliko karijerista

”Ovaj postupak je počeo iz Tužilaštva BiH zbog 4, 5 karijerista, sudija, koji žele smijeniti Gordanu Tadić, dijelom da bi oni došli ili progurali pogodnog. Lažne informacije informacije koriste političari, ne provjeravajući da li im to pogoduje i onda se stvori mi/ njihovi, oni/naši i onda su to igre bez granica”, dodao je.

Otkako je Tadić tu, Tužilaštvo BiH radi u skladu sa mogućnostima

Na pitanje da li tvrdi da je Tužilaštvo BiH dobro radilo navodi:

”Otkako je Gordana Tadić došla, Tužilaštvo BiH je radilo u skladu sa mogućnostima. Sve ono što ona ne može profesionalno opravdati, to treba sankcionisati, ali je prvo treba pitati, a ne iznositi tvrdnje bez dokaza javno.”

Dodao je i da ako bude potvrđena presuda u predmetu Gordane Tadić da postoji mogućnost žalbe na sankciju Vijeću u punom sastavu, tako da to nije konačna odluka. ‘‘Ono za šta se borim u ovom predmetu je, dijelom, i moja sudbina”, rekao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar