Novi dan u srijedu o nizu prijetnji u bh. školama: One su bile lažne, ali briga roditelja je stvarna

Novi dan 27. feb 202414:02 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan u srijedu gledajte:

Javnost u pojedinim dijelovima Federacije BiH uznemirena nakon niza prijetnji upućenih na adrese osnovnih škola. Putem društvene mreže Instagram učenica iz Cazina zaprijetila je oružanim napadom. Istovremeno, u dvije sarajevske osnovne škole dojave o postavljenim bombama. Prijetnje lažne, ali zabrinutost roditelja i nadležnih stvarna. Za Novi dan govore dječija psihoterapeutkinja Amina Cerić, pedagogica Amela Mujezinović, Vahidin Đaltur – stručnjak u oblasti digitalne forenzike.

Jeste li se ikada zapitali kako crijevna flora kontroliše naš mozak? Šta ako su signali koji dolaze iz crijeva zapravo veoma važni u određivanju onoga kako se osjećamo, kako se ponašamo i šta radimo? I možemo li da moduliramo te mikrobe terapeutski – o ovom relativno neistraženom odnosu između crijeva i mozga za Novi dan govori dr. Esma Karahmet – nutricionistkinja.

U Sarajevu uskoro počinje jedan od najvećih rukometnih turnira na Balkanu. Na njemu učestvuje vise od 30 klubova širom Evrope. Turnir organizuje Rukometni Klub Veterana Sarajevo, za koji nastupaju bivši profesionalni rukometaši iz Sarajeva, ali i šire. Neki od najpoznatijih predstavnika jutros su sa nama. Razgovaramo o turniru, reprezentaciji, ali i drugim sportskim dešavanjima. S nama Enid Tahirović i Kemal Šovšić.

KUD Lola povodom Dana nezavisnosti BIH poklanja građanima cjelovečernji kulturno umjetnički koncert u Domu mladih. Večeras u 19h, a jutros u studiju Novog dana su Vedad Štaljo – generalni sekretar KUD-a, Ajna Ganić – vokalna solistica, Merjem Čopra – članica narodnog orkestra, Nataša Kerezović – članica kamernog mješovitog hora, Josip Katavić – dirigent kamernog mješovitog hora, Irfan Salković – član izvođačkog folklornog ansambla.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!