Edina Đogić: Milion godina je malo, moje Arnele nema

Vijesti 14. jun 201617:37 > 17:47
N1

Sestra zvjerski ubijene Arnele Đogić Edina je danas nakon presude ispred Kantonalnog suda Zeničko-dobojskog kantona kazala kako joj presuda ubicama Muriza Brkića i Avdiju Selimovića na po 40 godina zatvora ništa ne predstavlja jer nema svoje Arnele.

Da su im dali milion godina, ja svoje Arnele nemam više. Uništili su njenu mladost, njen život“, kazala je Edina Đogić.

Ona je za ovakav razvoj situacije okrivila kantonalnog tužioca Ešrefa Sikiru, koji nije reagovao na prijetnje upućene Arneli i njenoj porodici.

“Moja sestra bi bila živa danas da je Ešref Sikira reagovao. Prijavila sam Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i rečeno mi je da je proces u toku i da će mi biti javljeno. Ne mogu vjerovati da ovakvi ljudi rade u institucijama Bosne i Hercegovine, da primaju plate od svih nas. Arnela je govorila da se osjećala životno i materijalno ugroženo, na šta joj je Sikira rekao da nema dokaza. Dva puta mu je govorila i dva puta je tražio izjavu. Meni 40 godina ne znači ništa, ja nemam svoje Arnele. Da su im dali milion godina, to je neće vratiti. Uništili su joj mladost, život… Rečeno nam je da sve prijetnje osim prijetnje na tijelo i život osobe i prijetnje koja izazove osjećaj straha kod osobe nisu prijetnje. A prijetnje smo dobijali u smislu da će nam sve biti zapaljeno i da ćemo ostati bez kuće i sve imovine“, rekla je između ostalog Edina.

Ispred Kantonalnog suda ZDK su pored Edine, govorili i ostali članovi porodice Đogić.

Pogledajte video.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.