Pobrić: Maturanti s Pala su pokazali kako se treba ponašati

Vijesti 18. jun 201609:21 > 09:23
N1

Gost Novog dana bio je novinar Faktora Nedim Pobrić. U rubrici Press, on je komentirao naslove današnjih izdanja dnevnih novina kao i ostale aktuelne događaje.

”Pitanje popisa stanovništva nije pitanje nijednog nivoa vlasti, to je stvar zakona, i nijedno tijelo ne može promijeniti odluku Agencije za statistiku. Mislim da ćemo uskoro konačno početi s objavljivanjem rezultata stanovništva”, ispričao je Pobrić komentirajući problem objave rezultata popisa stanovništva.

O posjeti predsjednika Kine kolegama iz Srbije…

”Zapravo, Kina je najavila infrastrukturni projekat u historiji – put svile. Sama posjeta je pokazatelj da su odnosi Srbije i Kine snažni. I BiH pokušava pronaći svoju ulogu u svemu tome”, dodao je on.

Pobrić smatra da je problem Hrvatskog nogometnog saveza s navijačima sličan onome koji je kuća bh. fudbala imala prije nekoliko godina.

”Sličan smo problem imali i mi kada se veći dio javnosti nije slagao s aktivnostima Saveza. Ovo nije trebalo da se desi, zaista mi je žao, ali nadam se da će komšije igrati u nastavku takmičenja jer su dosadašnjim igrama zaslužili prolaz dalje”, dodao je.

Pobrić je naglasio da je potez maturanata s Pala koji je jučer obišao BiH, pokazatelj da mladi ljudi mogu postavljati standarde.

”Ti maturanti su pokazali zrelost, pokazali su da svojim postupcima mogu utabati put nadolazećim generacijama – dali su primjer kako se treba ponašati u ovom društvu”, zaključio je Nedim Pobrić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.