Divčić: Pozivam vlasti u borbi protiv nezaposlenosti

Vijesti 02. dec 201410:27 > 10:36
N1

Danas će u Banjoj Luci Centri civilnih inicijativa predstaviti Izvještaj o monitoringu rada javnih službi za zapošljavanje u BiH. Gost Novog dana u Banjoj Luci bio je Slaven Divčić, projekt koordinator Centara civilnih inicijativa.

“CCI su aktivne u oblasti rada i zapošljavanja i kreirali smo analizu u ovoj oblasti. Ona na prvom mjestu govori da biroi imaju velike poteškoće zbog administrativnih poslova. Zbog toga smo sredinom prošle godine pokrenuli kampanju u kojoj ćemo olakšati te administrativne poslove. Ostvarili smo saradnju sa resornim ministarstvom rada. Imamo čvrsto obećanje da će naši prijedlozi ući u 2015. godinu i da će biti pokrenute u prvom kvartalu 2015. godine. Pozivam vlasti u borbu protiv nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta. CCi u Banjoj Luci predstavlja i 4. kvartalni Izvještaj monitoringa u sklopu kampanje ‘posao narodu'”, rekao je Slaven Divčić.

“Imamo pismena obećanja i i pratit ćemo stanja u ovoj situaciji. Nema razloga da ne vjerujemo”, kazao je Divčić na pitanje da li vjeruje obećanjima.