Na Craft Oktober Festu predstavljene domaće craft pivare

Vijesti 29. okt 201619:38 > 19:40
N1

Uz podršku Sarajevske pivare u Pivnici HS održan je Craft Oktober Fest, na kojem su predstavljeni proizvodi šest domaćih craft pivara iz Sarajeva, Mostara, Doboja, Širokog Brijega i Livna.

 Ljubiteljima piva su predstavljene različite vrste craft piva kao što su Apa, Ipa, Porter, Wit, Stout, Hefeweizen i druge.

„Craft pivarstvo je sve veći trend u svijetu, a tako i u Bosni i Hercegovini. Radi se o vještini pravljenja piva u malim pivarama, koje se pravi po tradicionalnim, ali i inovativnim receptima, pa ova piva imaju puniji okus i aromu. Podržala nas je Sarajevska pivara i mislim da je to zapravo jedini ispravan način- da sarađujemo i zajedno rastemo,“ istakao je predstavnik proizvođača craft piva i osnivač The Brew Pub-a Orhan Galičić.

Sarajevska pivara je organizacijom ovog pivarskog festivala pružila podršku malim proizvođačima piva.

„U našoj zemlji postoji zaista duga tradicija kuhanja piva. Zanimljivo je da je najstarija fabrika u BiH- pivara, i to Sarajevska. Mi smo svojevrsni pionir pivarstva u našoj zemlji, pa je sasvim razumljivo da podržimo one koji su, poput nas, istinski posvećeni proizvodnji kvalitetnog piva,“ rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer-Liçin.

Svoja craft piva predstavili su The Brew Pub i Gelender iz Sarajeva, Old Bridž iz Mostara, Castrum iz Doboja, Lovac iz Širokog Brijega te Livanjska pivara iz Livna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1
N1
N1
N1
N1