Damir Marjanović novi rektor Burch univerziteta

Vijesti 14. nov 201618:35 > 18:40
Ibu.edu.ba

Kraća ceremonija primopredaje pozicija rektora i dekana na fakultetima Burch univerziteta, održana je danas u Sarajevu, saopćeno je ove visokoškolske ustanove.

Kako se navodi u saopćenju, novi vlasnici su prisustvovali sastanku na kojem je novi rektor prof. dr. Damir Marjanović preuzeo dužnost. Profesor Marjanović je nakon ceremonije preuzimanja zahvalio svojim predhodnicima, posebno prof. dr. Teomanu Dumanu, koji je ovim povodom i dobio zahvalnicu Burch univerziteta za svoj nesebičan trud i rad u svom domenu obrazovanja i usmjeravanja generacija studenata Burch univerziteta.

Novi rektor, Damir Marjanović, je ovim povodom izjavio da je Internacionalni Burch Univerzitet jedan od vodećih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji je u proteklih par godina postigao značajne rezultate u sferi obrazovanja i znanstvenoga rada. Napomenuo je da je sada, kada se ova institucija dolaskom novih vlasnika nalazi na velikoj prekretnici, velikih izazov ali i čast voditi ovu eminentnu ustanovu.

Nadalje podvlači: „Cilj je jednostavan, nastaviti uspješnu afirmaciju na prostorima Bosne i Hercegovine, kao jedne od vodećih edukacijsko-znanstvenih institucija u našoj zemlji, ali i, s druge strane, proširiti svoj prostor djelovanja kako u regionu tako i širom Evrope i svijeta. Taj cilje je moguće ostvariti uspostavljanjem internacionalne suradnje sa mnogim znanstvenim i edukacijskim institucijama širom svijeta. Veliki potencijal koji se može i mora iskoristiti u tom pravcu, i osnovna pokretačka snaga Burch univerziteta, leži u njegovim bivšim studentima – danas uspješnim ljudima koji su njegova najbolja preporuka, ali i u odličnom kolektivu i eminentnim profesorima koji čine dio našega tima“.

Nakon ceremonije, rektor je zajedno sa predstavnicima US Global Investa, koji su novi vlasnici Internacionalnog Burch univerziteta, novim dekanima fakulteta (akademik prof. dr. Mirsadom Hukić, prof. dr. Ešrefom Kenanom Rašidagićem i prof. dr. Senadom Bećirevićem), bivšim dekanima i bliskim suradnicima, napravio kolektivnu fotografiju, nakon čega su se svi posvetili svojim redovnim obavezama, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.