Otvorenje zimske turističke sezone na Vlašiću počelo je natjecanjem u pripremanju najboljeg graha. Našli su se na prostoru Babanovca ugostitelji, kuhari, turistički radnici iz Srednjebosanskog kantona te sedam skijaških centara.
Samir Sefer, vlasnik apartmana na Vlašiću, pravio je travnički grah.
“Radimo standardni grah s tim što smo mi iskuhali kosti i sa tom vodom kuhamo.To je naš travnički grah prepoznatljiv kao i travnički ćevap. Nadamo se pobjedi na ovom natjecanju. Uglavnom koristimo sve domaće. Domaći grah, luk, pečenica, peršin, a tajne začine ne odajemo”, kaže za Anadoliju Sefer.
Željko Grubešić i njegov kolega Bojan Pušić predstavljaju Busovačku planinu i skijalište Pridolci.
“Došli smo na otvaranje turističke sezone i ‘Grahijadu’. Pravit ćemo busovački grah. Pravi se klasično kao i svaki grah samo što ima tu dodataka koje mi ne bismo otkrivali ovoga puta. Prošle godine smo se nadali pobjedi, ali za dlaku nam je umakla. Imali smo po našem mišljenju najbolji grah, ali nije pobijedio. Imali smo u kotliću puno mesa, a malo graha”, smije se Željko.
Svečano otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću predviđeno je za popodnevne sate.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.