Žena koja je kazala Čoviću i Ljubiću što drugi ne smiju

Vijesti 04. feb 201716:34 > 17:01
N1

Ko je Diana Zelenika, žena koja je Draganu Čoviću i Boži Ljubiću na sjednici Hrvatskog narodnog sabora, onako "muški", u lice, rekla sve što je htjela? O "trećem entitetu", federalizaciji i hrvatskoj politici. To otkrivamo u inetrvjuu sedmice Tačke na 7, ove nedjelje.

Diana Zelenika, članica HNS-a BiH i poslanica u Parlamentu BiH je na posljednjoj sjednici Hrvatskog narodnog sabora BiH otkrila karte i poljuljala političku monolitnost Hrvata. Govorila je o tome da mogući “treći entitet” ne smije biti bez Posavine, upitavši HNS da li je Republika Srpska nedodirljiva, te da federalizacija mora obuhvatiti cijelu BiH.

Pitala je HNS zašto treba odustati od revizije tužbe BiH protiv Srbije za počinjene zločine, kao i to da li je u Srebrenici počinjen genocid?

Upitana zašto su nakon njenog govora svi učesnici Hrvatskog narodnog sabora ostali bez teksta, jednostvano je odgovorila:

“Moja namjerna nije bila da nekoga ostavim bez teksta. Jasno sam postavila i definirala nekoliko ključnih pitanja i gdje ću dobiti odgovor ako ne u krovnoj nacionalnoj instituciji hrvatskog naroda. To što su zanijemili sudionici, pogotov radno predsjedništvo, i mene je lično iznenadilo jer mi nisu ponudili nikakav odgovor. Naravno da sam ja pogodila u sridu, kako se volim našaliti pošto sam kardiolog, gađam u srce – to su potvrdili moji brojni poznanici i prijatelji. Uključujem tu i časne članove HDZ-a BiH koji su mi čestitali tajno, jer nisu smjeli javno, upravo zbog tog jednoumlja”.

Tačka na 7 na programu je ove nedjelje, 5. februara 2017, u 9 sati ujutro i 17 sati popodne.

Urednica je Suzana Stambol.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.