Sukobljene izjave Mektića i Salihovića

Vijesti 06. mar 201717:58 > 18:00
N1

Suspendovani glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović danas je uoči ročišta pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) najavio da će tužiti ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog klevete.

“Jednostavno, ja bih morao da regujem na izjave Mektića koji je jednostavno bolestan, koji iznosi laž i neistine, klevete, uvrede, koji faktički ruši ovaj sistem. Krenuo je od Tužilaštva. Apsolutno, čovjek želi da bude i ministar i policajac i tužilac, možda i predsjednik države”, kazao je Salihović.

Na optužbe Salihovića ubrzo je reagovao ministar Mektić navodeći da je Salihović direktno umiješan u urušavanje pravosudnog sistema BiH.

“Nisam dugo išao kod ljekara, ali ću vrlo brzo otići do ljekara da pogledam. Možda nisam ja ni svjestan da sam bolestan i da ću transparentno vas obavijestiti o tome jesam li bolestan ili nisam. Možda sam i bolestan, ali sam u jedno siguran – on je zdrav i pri punom razumu i umišljaju je sav kriminal i korupciju uvukao u Tužilaštvo BiH”, poručio je Mektić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.