Džemal Bijedić i Mehmed Pozderac novi članovi SDP BiH

Vijesti 28. mar 201713:05 > 13:09
SDP BiH

Džemal Bijedić i Mehmed Pozderac novi su članovi SDP-a BiH. Unuk Džemala Bijedića i sin Hamdije Pozderca danas su na konferenciji za medije predstavljeni kao nova snaga socijaldemokratije u BiH.

Džemal Bijedić (stariji) i Hamdija Pozderac su, kako je rečeno na pres konferenciji, ostavili dubok trag u politici bivše države – i dokazali državu BiH.

Rečeno je da su to bile osobe koje su voljene u narodu i što je bitnije, vjerovalo im se. Stoga, izraženo je uvjerenje da će Bijedić i Pozderac doprinijeti odlukama SDP BiH, koje će biti u interesu svih građana BiH.

Pristupanjem SDP-u ova dva nova člana iz SDP-a žele dati podstrek i ostalim građanima koji žele da im se priključe u izgradnji bh. društva.

“Ovo je poseban trenutak u mom životu. Ovo je odluka koja dodatno utemeljuje moje ubjeđenje, i potvrđuje kontinuiranu opredljenost ka socijaldemokratiji porodice Pozderac, kroz potomke. Porodica se zalagala za dignitet čovjeka i dostojanstvo življenja, za humanističke ideje i etičnost mišljenja i postupanja”, kazao je Mehmed Pozderac.

On je u obraćanju prisutnima kazao da je socijaldemokratija njegovo opredjeljenje od djetinjstva, a ovim činom preuzimanja partijske članske kartice preuzima dio obaveza i odgovornosti u daljem građenju partije, države i društva.

Nema dvojbu oko puta SDP-a BiH, a njegovo pristupanje zasnovano je na iskrenoj vjeri u sve ljude među narodima u BiH.

Džemal Bijedić je u svom kratkom obraćanju kazao da su ga već dugo pokušali gurnuti u politiku, ali on je to branio – odnosno opirao se.

“Imao sam određene razloge. U SDP-u se dešavaju velike promjene i drago mi je da su mi u takvoj situaciji prišli. Drago mi je da mogu pomoći da SDP bude jači i napreduje, kao i građani BiH. To je razlog što sam ovdje, i što ćemo svi zajedno postići te ciljeve”, izjavio je Bijedić.

Za kraj, obznanjeno je da je Pozderac pristupio Opštinskoj organizaciji SDP Novo Sarajevo, dok je Bijedić član OO SDP Centar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.