Drugostepena komisija potvrdila suspenziju Mihajlovića

Vijesti 29. mar 201715:34 > 15:38
N1

Drugostepena disciplinska komisija VSTV-a BiH za tužioce je donijela odluku povodom žalbe tuženog Bože Mihajlovića i punomoćnika tuženog na odluku Prvostepene komisije kojom je tužilac Tužilaštva BiH Božo Mihajlović udaljen od vršenja dužnosti tužioca u istom tužilaštvu do okončanja krivične istrage koja se vodi protiv njega, počevši od 11. marta.

Drugostepena disciplinska komisija je odbila kao neosnovanu žalbu tuženog Bože Mihajlovića i punomoćnika tuženog, i potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije od 10. marta.

Ova odluka je konačna i protiv nje se može podnijeti tužba Sudu Bosne i Hercegovine.

Ured disciplinskog tužioca 2. marta Prvostepenoj disciplinskoj komisiji podnio je zahtjev za privremeno udaljenje Bože Mihajlovića od vršenja dužnosti tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Zahtjev je podnesen na osnovu člana 77. tačka a) Zakona o VSTV-u BiH, jer je protiv njega pokrenuta istraga u krivičnom postupku, naredbom o provođenju istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine, o čemu je Ured obaviješten od strane vršioca dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine 2. marta, saopćeno je iz VSTV-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.