Alena Kurspahić novi glavni disciplinski tužilac

Vijesti 12. apr 201711:53 > 11:56
N1

Alena Kurspahić imenovana je za glavnog disciplinskog tužioca Kancelarije disciplinskog tužioca VSTV-a BiH na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine, saznaje N1.

Usmeni ispit ove konkursne procedure obavljen je 30. marta ove godine. Kandidati koji su tada pozvani na intervjue su Alena Kurspahić koja je obavljala funkciju v.d. glavnog disciplinkog tužioca, te Adin Hidić i Mirza H. Omerović.

Podsjećamo, prvobitno se na konkurs za ovu funkciju prijavilo osam kandidata. Još ranije je odbačena kandidatura sudije Opštinskog suda iz Livna Jurice Babića zbog nepotpune dokumentacije.

Pismeni ispit prvi je put obavljen u januaru, ali je zbog žalbe Alene Kurspahić na način testiranja konkursna procedura vraćena u fazu predpismenog testiranja. Njena žalba je uvažena, te je obavljeno novo pismeno testiranje.

“Kandidatkinja Jasmina Kulenović je odustala u ranijem periodu uz pismeno obavještenje. Troje kandidata nisu pristupili pismenom testiranju, što ukazuje na njihovo odustajanje od dalje konkursne procedure”, naveli su ranije za N1 iz VSTV-a BiH.

Kako saznajemo, osim Jasmine Kulenović, Milana Popadić, Branka Mijatović i Hasan Pleh tri su kandidata koja nisu pristupila ponovnom pismenom testiranju što se smatralo njihovim odustajanjem od konkursa.

Inače, ova konkursna procedura nije imala određen rok do kojeg bi trebala biti završena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.