Mektić žestoko kritikovan zbog vica o Karadžiću i Mladiću

Vijesti 13. maj 201721:31 > 21:32
Anadolija

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je na sjednici Predsjedništva SDS-a u Bijeljini ispričao vic o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću zbog kojeg je izazvao žestoke reakcije u entitetu RS.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić-Jovičević ocijenila je da nije primjeren današnji istup ministra bezbjednosti BiH Dragan Mektić u kojem pominje Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

“Smatram neprimjerenim i zato što je riječ o kadru Srpske demokratske stranke (SDS) i ministru koji obavlja dužnost kakvu već obavlja, pogotovo što se to dešava na zasjedanju Predsjedništva SDS-a”, rekla je Srni Jovičevićeva.

Ona je istakla da bi, kada bi se regovalo, svaki dan imala na šta da reaguje, te da smatra da bi morala da pokuša da ne reaguje na svaku glupost.

“Morala bih da mimo emocija, probam hladne glave da sagledam. U krajnjoj liniji to mogu samo da podvedem pod glupost”, navela je kćerka Radovana Karadžića.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je na sjednici Predsjedništva SDS-a u Bijeljini ispričao vic o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, što su mediji kasnije objavili.

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić proglašen je u pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora. Postupak protiv generala VRS Ratka Mladića još uvijek traje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.