Ništa od novca: Razočarani radnici nastavljaju prema Orašju

Vijesti 26. dec 201412:17 > 12:23
Izvor: N1

Sindikalni predstavnici su radnicima saopćili da će do 12 sati biti isplaćena jednokratna pomoć u vrijednosti od 300 KM te da će im biti osigurani paketi sa hranom u vrijednosti od 100 KM, ali ipak od toga neće biti ništa.

Naime, u telefonskom razgovoru premijer vlade TK Bahrija Umihanić kazao je predstavniku sindikata da sredstva ne mogu biti operativna danas, kao ni sutra niti prekosutra jer su to dani vikenda.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

Razočarani radnici su nakon toga napustili halu u mjestu Ormanica u kojoj su proveli noć te se zaputili prema Orašju, saopćila nam je reporterka N1 televizije Jasmina Demirović.

Radnici, koji već treći dan pješače, u 14 sati su bili na nekih 30 km od Orašja, kažu da se neće zaustavljati. Ne znaju da li će u Orašje stići večeras ili sutra, ali da povratka nema, jer zahtjevi nisu ispoštovani.

Radnik Mevludin Trakić je kazao: “Idemo naprijed, nećemo odustati. Sada ne vjerujemo nikome. Bitno nam je da dođemo do granice, a šta će biti tamo, ne znamo ni sami”.

Na pitanje reporterke N1 Jasmine Demirović da li imaju obezbijeđeno prenoćište, smještaj, Trakić je rekao da podršku imaju i da ljudi uvijek pomažu.

Kolona se sporo kreće zbog umora, a sa njima je i ekipa Hitne pomoći koja s vremena na vrijeme interveniše.