Ništa od novca: Razočarani radnici nastavljaju prema Orašju

Vijesti 26. dec 201412:17 > 12:23
N1

Sindikalni predstavnici su radnicima saopćili da će do 12 sati biti isplaćena jednokratna pomoć u vrijednosti od 300 KM te da će im biti osigurani paketi sa hranom u vrijednosti od 100 KM, ali ipak od toga neće biti ništa.

Naime, u telefonskom razgovoru premijer vlade TK Bahrija Umihanić kazao je predstavniku sindikata da sredstva ne mogu biti operativna danas, kao ni sutra niti prekosutra jer su to dani vikenda.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Razočarani radnici su nakon toga napustili halu u mjestu Ormanica u kojoj su proveli noć te se zaputili prema Orašju, saopćila nam je reporterka N1 televizije Jasmina Demirović.

Radnici, koji već treći dan pješače, u 14 sati su bili na nekih 30 km od Orašja, kažu da se neće zaustavljati. Ne znaju da li će u Orašje stići večeras ili sutra, ali da povratka nema, jer zahtjevi nisu ispoštovani.

Radnik Mevludin Trakić je kazao: “Idemo naprijed, nećemo odustati. Sada ne vjerujemo nikome. Bitno nam je da dođemo do granice, a šta će biti tamo, ne znamo ni sami”.

Na pitanje reporterke N1 Jasmine Demirović da li imaju obezbijeđeno prenoćište, smještaj, Trakić je rekao da podršku imaju i da ljudi uvijek pomažu.

Kolona se sporo kreće zbog umora, a sa njima je i ekipa Hitne pomoći koja s vremena na vrijeme interveniše.