Od Tužilaštva KS zatraženo izuzimanje predmeta Josip Šimić

N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izuzimanje predmeta protiv Josipa Šimića.

Ovu informaciju za N1 je potvrdila portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić. SIPA je Josipa Šimića uhapsila sinoć na području Kreševa po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog sumnje da je krivotvorio službene dokumente.

“Također su pretresli stambeni objekat koji koristi navedena osoba s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Tokom pretresa pronađen je i privremeno oduzet određeni dokazni materijal”, saopćeno je iz SIPA-e.

Šimić se nalazi u prostorijama u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) gdje se vrši kriminalistička obrada nad uhapšenom osobom nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, u zakonskom roku biti predata na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Šimić je Tužilaštvu BiH nedavno dostavio dokumente, za koje u Tužilaštvu KS sumnjaju da su krivotvoreni, o navodnim prisluškivanjima v. d. glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV Ružice Jukić.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je nedavno saopćilo kako su im dostavljeni dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji odnosno praćenja Gordane Tadić, te transkripti razgovora između Ružice Jukić i Gordane Tadić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.