Određen jednomjesečni pritvor Josipu Šimiću

Josip Šimić

Općinski sud Sarajevo odredio je kasno sinoć jednomjesečni pritvor Josipu Šimiću koji je osumnjičen za krivična djela krivotvorenje isprave i lažno predstavljanje, potvrđeno je za N1 u Općinskom sudu u Sarajevu.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo jučer je poslijepodne predložilo Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, saučesnike i prikrivanje dokaza. 

SIPA je Josipa Šimića uhapsila prije dva dana na području Kreševa po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog sumnje da je krivotvorio službeni dokument SIPA-e.

Šimić je jučer uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu predat na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo nakon kriminalističke obrade u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Šimić je Tužilaštvu BiH nedavno dostavio dokument, za koje u Tužilaštvu KS sumnjaju da je krivotvoren, o navodnim prisluškivanjima v. d. glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV Ružice Jukić.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je nedavno saopćilo kako su im dostavljeni dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji odnosno praćenja Gordane Tadić, te transkripti razgovora između Ružice Jukić i Gordane Tadić.đ

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.