Halilović: Žele me oblatiti, nisam nikoga napao na Igmanu

Vijesti 17. jan 201511:02 > 12:30
Facebook

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Semir Halilović uputio je danas saopćenje za javnost u kojem navodi da nije bio učesnik nikakvog fizičkog niti verbalnog napada na Igmanu.

“S obzirom da su pojedini mediji, vrlo tendeciozno, objavili vijest da sam bio učesnik incidenta na Igmanu dužan sam, kao odgovoran građanin, javnosti saopštiti sljedeće: Nisam bio učesnik nikakvog fizičkog niti verbalnog napada (prvi se utvrđuje ljekarskim uvjerenjem a drugi izjavama svjedoka – ne postoji ni jedno ni drugo) već se moje ime vrlo svjesno dovodi u ovaj kontekst kako bi se oblatilo i pokušalo relativizirati ono čime se ja zaista i bavim – pisanjem, politikom, pravom”, navodi se u saopćenju.

Tvrdi da je na TV ekipu koju predvodi, zaštitar “koji je izjavio da je bivši pratilac Alije Izetbegovića u čemu ja vidim motiv”, potegao vatreno oružje iako je zakonom propisano da se isto smije upotrijebiti samo u slučaju istovjetne opasnosti ili ugroženog života što ovđe nije bio nikako slučaj.

“Isti dan smo ja i članovi TV ekipe podnijeli krivičnu prijavu protiv zaštitara (objekat smo snimali nekoliko puta i nikada nije bilo nikakvog problema niti je snimanje zabranjeno znakom, zakonom ili drugim propisom) dok je policija na licu mjesta izrekla zaštitaru kaznu zbog ometanja istrage i naročito drskog ponašanja. Na lokalitetu snimanja lokacije ponašali smo se potpuno u skladu sa zakonom što je očito jer iza nas nije ostalo ništa oštećeno, povrijeđeno, uništeno – kako je utvrdila i policija koju smo mi višestuko pozvali. Zaštitar nas je neovlašteno ometao u radu, prijetio nam, fotografisao nas neovlašteno i na kraju potegao vatreno oružije na nas. Sa indignacijom odbacujem svako moje povezivanje sa ovako mizernim montažama a mediji koji se bave ovim stvarima motiv imaju u običnom medijskom lešinarenju i reketiranju”, tvrdi u saopćenju za javnost kantonalni poslanik Semir Halilović.