Dr. Tanović nakon odlaska s KCUS-a: Zašto smo morali…

Vijesti 18. okt 201715:15 > 15:39
N1

Uposlenici Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a danas su aplauzom i suzama ispratili trojicu sada već bivših uposlenika KCUS-a. Ovu instituciju napustio je dr. Hasan Tanović koji je u razgovoru za N1 po odlasku govorio da je rastanak od dugogodišnjih kolega bio emotivan.

Dr. Tanović je rekao da se ”nekad mora i otići da bi čovjek olakšao sebi i drugima”.

”Emotivno krajnje. Jednostavno je došlo do kraja, napustili smo KCUS onako kako smo i rekli, zbog pritisaka, mobinga i svih onih stvari o kojima smo mnogo pričali. Od sutra počinjemo raditi u Općoj bolnici Abdulah Nakaš. Sve je to prošlo u emotivnoj atmosferi. Veliki broj kolega i prijatelja došli su da nas isprate. Neki iz njima znanih razloga nisu bili tu. Nije narušen neki taj odnos ljekara tako da je većina njih bila na tom ispraćaju, pozdravili smo se, halalili jedni drugima ako je bio nekih teških riječi, a mislim da nije. Svi mi imamo neke svoje ljudske i moralne dileme kad radimo neke stvari i svi mi imamo neku svoju hidžru”, ispričao je dr. Tanović za N1.

Dodao je da je ljudski opraštati.

”Nekad se mora i otići, ne da bi olakšali samom sebi već da bi olakšali i onima koji su se ogriješili o nas. I onima koji su se o nas ogriješili, podvaljivali i kao razloge našeg napuštanja navodili neke stvari koje nisu istinite – da ni oni nas ne gledaju, da ne gledamo ni mi njih, da bi se stvari nekad mogle dovesti u neku normalnu ljudsku mjeru. Ljudski je opraštati i moralno i vjerski na kraju krajeva. Stvari se neće zaboraviti, a opraštat ćemo kad dođe vrijeme za to”, zaključio je on.

Osim dr. Hasana Tanovića, KCUS su danas napustili dr. Senad Maksić i dr. Semin Bećirbegović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.