Sarajevski ljekari poslali šaljivu poruku Sebiji Izetbegović

Vijesti 30. okt 201713:35 > 13:48
N1

Mnogo polemike izazvala je protekle sedmice informacija da intervju s generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović - neće biti emitovan u programu BHT-a.

U ranije objavljenoj najavi razgovora, navedeni su detalji razgovora, a između ostalog, prenesena je izjava direktorice KCUS-a koja je izazvala veliku pažnju javnosti.

N1

“A gdje su otišli ljekari? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje”, kazala je profesorica Izetbegović u tom intervjuu, govoreći o tri ljekara koja su napustila sarajevsku Ortopediju.

A koji dan poslije, na šaljiv – ironičan način reagovali su bivši uposlenici Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a dr. Hasan Tanović, dr. Senad Maksić i dr. Semin Bećirbegović.

Tanović je bio odjeven u majicu s natpisom: ”AGREGATNA STANJA U BIH: ČVRSTO, TEČNO, GASOVITO I DOKTORSKO”, a fotografija je uskoro dospjela u medije, a donosimo vam i fotografiju Tanovića sa Dr. Rifatom Rijadom Zaidom.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.