Poznati iznosi plaća na KCUS-u

Vijesti 06. nov 201714:12 > 14:17
N1

Na prijedlog menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a zahvaljujući pravilnom i predanom radu svih uposlenika, UO KCUS donio je odluku da se oktobarske plaće obračunavaju po povećanoj satnici od 2,50 KM po Kolektivnom ugovoru, saopšteno je danas iz ove institucije.

”Radi se o isplati iz vlastitih sredstava, pri čemu su svi uposlenici dobili povećanje plaće u rasponu do 380 KM. Povećanje je zavisilo od uslova rada, broja dežura i pripravnosti, turnusa, stručne spreme i minulog rada. Shodno važećem Pravilniku o radu KCUS ljekarima specijalistima i subspecijalistima pripada koeficijent složenosti poslova od 4,2 do 5,4”, navodi se u saopćenju uz pojašnjenje da uposlenici KCUS-a neće štrajkovati.

Plaću, u rasponu od 3.000 KM do 4.200 KM, ostvarilo je cca 300 specijalista za 15 dana rada u mjesecu, uključujući i dežure i pripravnosti.

”KCUS neće stupiti u štrajk, koji je najavljen. Ponovo naglašavamo da KCUS nije štrajkovao ni u proteklom periodu nego je pružao zdravstvenu uslugu svim pacijentima koji su u drugim ustanovama odbijeni”, saopćeno je.

U nastavku pogledajte tabelarni prikaz iznosa plaća na KCUS-u.

N1/KCUS