Sebija Izetbegović progovorila o aferi 'Škoda'

Vijesti 17. dec 201714:51 > 14:58
N1

U organizaciji Asocijacije žena SDA u subotu je održana tribina Reforma zdravstva na kojoj se govorilo o problemima u zdravstvu i ciljevima reformi u toj oblasti.

Na tribini je govorila i generalne direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović koja je, između ostalog, pokušala objasniti i aferu ‘Škoda’.

Ja za dvije godine nisam imala više od jednog dana službenog puta i to je bila ta posjeta UKC Tuzla. Na službenim vozilima, to jest troškovima za gorivo napravljena je ušteda 50.000 KM. Naša vozila koriste se samo za prevoz pacijenata i medicinskog materijala. U mom ugovoru sa KCUS-om pisalo je da imam pravo na službeni auto i službenog vozača. Nikada to nisam koristila i sve svoje aktivnosti obavljala sam privatnim automobilom, kojim sam dolazila na posao i u KCUS na sastanke. To je bio jedan jedini put i jedan vozač, i to je sasvim isti trošak kao da smo imali službeni auto i službenog vozača KCUS-a. U tom trenutku nismo mogli ići autom KCUS-a zato što je osoba koja je trebala da nas vozi imala jedan porodični problem i odustala je od putovanja iznenada“, objasnila je Sebija Izetbegović, piše Faktor.

Podsjetimo, u aprilu ove godine Sebija Izetbegović, supruga člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, boravila je u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U ovaj grad je sa svojim saradnicima stigla u službenom automobilu Škoda Superb registarskih oznaka E30-K-969, registrovanim na Predsjedništvo BiH.

Vozač je bio Amar Macić, inače službeni vozač Bakira Izetbegovića. Macićeva supruga, Vildana Macić je sekretarica Sebije Izetbegović na UKCS, a ranije je radila kao službenica u centrali SDA, potvrđeno je za N1 iz nezvaničnih izvora.