Milica Marković odgovorila PDP-u

Vijesti 20. jan 201813:34 > 13:38
Srna

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković izjavila je da je PDP generalno posljednja partija u BiH koja ima pravo da uopšte progovori o kriminalu ili korupciji.

Dodala je da će ova stranka u historiji Republike Srpske ostati upamćena kao partija koja je, kako je navela, tokom vladavine Srpskom od 2001. do 2006. provela neviđenu pljačku sopstvenog naroda.

“Oni su posljednji koji imaju pravo da o tome govore. Za njih se jednostavno može reći, kao i za svaku drugu nesreću u ljudskom životu, `pominjalo se, ali ne povratilo se`”, rekla je Markovićeva.

Ona je za Srnu kazala da je PDP sproveo legalnu kriminalizaciju društva i Republike Srpske preko privatizacije i ostao dužan brojne plate i penzije penzionerima i svim budžetskim korisnicima, koje nikada nisu nadoknadili, niti su se ikada potrudili da nešto učine u vezi sa ovim dugom.

“Ovo njihovo saopštenje je pravi dokaz kako se očajnik brani u onome što je zaista učinio i što je nanio štetu, i Republici Srpskoj i srpskom narodu i svima ostalima u Srpskoj”, rekla je Markovićeva.

PDP je u današnjem saopštenju obećao građanima da će nakon narednih izbora u Republici Srpskoj biti izgrađeno pošteno i pristojno društvo, u kojem će osobe poput Milice Marković biti potpuno marginalizovane, optužujući nju i SNSD da su “uvijek u funkciji zaštite kriminalaca”.