Bogić Bogićević postao počasni građanin Bihaća

Vijesti 26. feb 201822:10 > 22:14
Grad Bihać

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Bihać i dodjelom priznanja i nagrada zaslužnim pojedincima i kolektivima, završeno je obilježavanje 758. rođendana grada Bihaća, gdje je titulu počasnog građanina dobio Bogić Bogićević.

“Mnogi u Bosni i Hercegovini i ne znaju koliko bogatu historiju ima Grad Bihać i sretan sam što sam danas dobio titulu počasnog građanina Bihaća, grada koji je ponos ove države i čast i zadovoljstvo je biti građaninom Bihaća koji 758. godina stoji uspravan pun optimizma i pozitivne energije koju ima više od sedam i pol decenija”, kazao je Bogić, Bogičević, počasni građanin Grada Bihaća nakon što je primio priznanje.

U prisustvu čelnih ljudi Grada Bihaća, USK-a, prijateljskih gradova i općina iz BiH i susjednih zemalja, te građana Bihaća, prigodnim govorima obratili su se bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, Husein Rošić, premijer USK-a, Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede u Vladi FBiH.

“Bihać je grad koji ima potencijala i uz malo našeg zajedničkog napora možemo još više osnažiti naš grad. Želim da kroz saradnju sa svima dobronamjernim prijateljima našeg grada ojačam naš grad i da zaboravimo sve podjele koje su u društvu prisutne i koje nas nekada sputavaju. Želim da se Bihać pozicionira u okviru F BiH i države BiH, želim da Bihać bude grad kojeg će uvažavati i sa ovog mjesta velika zahvala svima koji su naši predstavnici na višim nivoima vlasti i koji podržavaju svoj Bihać. Ponosan sam na svoje sugrađane i našu historiju i u ovom svečanom trenutku pronađimo snagu u onim našim najboljim karakteristikama i budimo dio razvoja našeg grada”, kazao je u svom obraćanju gradonačelnik Fazlić.

U ime dobitnika još se i obratio Sulejman Kulenović.

Listu dobitnika “Povelje 26. feburar”, posebno priznanje grada i Plaketu branilaca-oslobodilaca Bihaća pročitajte na OVOM linku.

Grad Bihać
Grad Bihać
Grad Bihać
Grad Bihać
Grad Bihać
Grad Bihać
Grad Bihać