Bačena bomba na ured advokata Balijagića u Tuzli

Vijesti 14. feb 201509:41 > 10:09
N1

U snažnoj eksploziji i požaru koji je uslijedio u petak navečer je potpuno uništen ured poznatog tuzlanskog advokata, a on je dobio poruku u kojoj mu je izraženo saučešće zbog pogibije kolegice u Bihaću što je shvatio kao otvorenu prijetnju, izvijestili su u subotu mediji u BiH.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

 Iza 23.00 sati odjeknula je eksplozija u tuzlanskom uredu advokata Faruka Balijagića, a ni brza intervencija vatrogasaca nije spriječila da posve izgori.

Balijagić je za medije potvrdio da je u petak zastupao stranke u procesu protiv poznatog kamatara iz Tuzle, ali nije mogao dovesti u vezu taj slučaj s napadom. Pri tome je naveo kako priprema “ozbiljan predmet” koji bi mogao potresti BiH, te da je povezan s jednim državnim zastupnikom čiji identitet nije otkrio.

Prema Balijagićevim navodima u petak je dobio prijeteću poruku putem mobitela u kojoj mu je s nepoznatog broja izraženo saučešće za kolegicu Jasminu Koričić, koja je u petak ubijena u napadu u Bihaću.

Poruke kao prijetnja

Poruku je Balijagić shvatio kao prijetnju, sličnu kakvu je prema njegovim riječima dobivala i državna tužiteljica Diana Kajmaković. Prije nekoliko godina eksplozivom je napadnuta porodična kuća advokata Balijagića, no počinitelji nisu otkriveni.

Podsjetimo, u petak ujutro odvjetnica Jasmina Koričić poginula je u eksploziji u Bihaću. Bomba je bila postavljena na vratima njezina ureda, a aktivirana je kada ih je Koričić pokušala otvoriti.