"Nije im samo palo na pamet da sam Cvijanović i Genjac"

Vijesti 02. maj 201821:27 > 22:20
N1

"Ja znam gdje se dila droga i gdje je prostitucija. U centru Banjaluke", izjavio je Slobodan Vasković gostujući u Pressingu na N1.

On je postavio to pitanje Igoru Radojičiću, gradonačelniku Banjaluke – na koje nije dobio odgovor.

“Znam kafane u kojima se prodaje i dila isključivo kokain. Znam kako se zovu i ko su vlasnici. Znam klubove sa visokom prostitucijom, sa djevojkama iz Banjaluke koje konzumiraju kontroverzni biznismeni i osobe iz regiona. Te klubove obezbjeđuju pojedini pripadnici policije. To je 90 posto klubova u centru Banjaluke, u poluprečniku 250-300 metara od gradske Skupštine”, izjavio je Vasković za N1.

“Beograd je opasan grad. Veoma. Opasan je, ima mnogo droge, svuda. Beograd je bezopasniji u odnosu na Banjaluku, koliko je tu droge i dilera. Među glavnim dilerima su pojedini pripadnici policije”, naveo je.

Vasković je kazao da je Dragan Lukač ima “grupu za obračun sa Vaskovićem”, a optuživan je više puta da ruši institucije Republike Srpske.

“Optužiti blogera je tragikomično. Slobodan Vasković, bloger, da sruši institucije i MUP RS? Ako može, to nisu institucije, to je ništa. Lukač ima lični odnos prema meni. Ja prema njemu nemam”, izjavio je.

“Rekao je pred svjedocima da postoji grupa za obračun sa Vaskovićem. Koja je to grupa? Ima privatnu formaciju, koja broji nekoliko desetina ljudi, neki su aktivni policajci, neki nisu”, kazao je.

Boji li se?

“Ne bojim se, ali sam oprezan”.

On je kazao i to da pojedinici iz policije i tužilaštva rade na prikrivanju stvarnih zločinaca i saučesnika u slučajevima Dženan Memić i David Dragičević.

“Ta dva slučaja su ista. Ima još slučajeva, koji se pojavljuju”, izjavio je.

“Pojedinci, pripadnici gangova su zarobili gradove i pokušavaju da sakriju komandante. A komandanti su od političara do tajkuna”, kazao je Vasković.

Komentarisao je i slučaj Milana Vukelića koji još nije riješen. Zašto nema krivaca?

“Zato što to nisu dozvolili pojedinci iz institucija. Raznesen je 70 metara od jedne zgrade MUP-a, 300 metara od druge. Ko kaže da nije raznesen sa nekog od prozora tih zgrada. Ja sam to objavio. Mi se usuđujemo to objaviti, jer nismo vezali sudbinu za sudbinu političara”, naveo je.

Režimski mediji u Republici Srpskoj su ga optuživali da od sebe pravi žrtvu. On kaže da su ga optuživali za svašta.

“Nije ima palo na pamet samo da sam Željka Cvijanović i Halid Genjac”, kazao je Slobodan Vasković.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.