Kapo: U opštini od Jenkins tražili molbu za donaciju novca

Vijesti 09. maj 201809:45 > 09:56
N1

Bivši savjetnik Harisa Silajdžića za ekonomiju i vanjsku politiku i konsultant u timu Sanele Jenkins, Adnan Kapo je tokom gostovanja u Novom danu ispričao anegdotu kako su u jednoj opštini u Sarajevskom kantonu tražili od Sanele Jenkins da napiše molbu za novac koji je htjela dati za izgradnju sportske dvorane.

U Washingtonu je u organizaciji Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu održano Gala veče za BiH na kojoj je Sanela Jenkins dobila nagradu za životno djelo. Kapo je istakao niz razloga zašto se Jenkins smatra najuticajnijom lobistkinjom za Bosnu i Hercegovinu u svijet.

“Njeni roditelji žive ovdje i ta veza sa BiH nikada nije prestala. Ona ne radi ove stvari za BiH samo zato što je bogata osoba, ona to želi. Sanela je izgubila brata u ratu, što je važno istaći i ona je sa raznim drugim osobama sakupila milione maraka za BiH. Sanela je učestvala u oslobađanju Ganića i Divjaka”, kazao je on.

Ispričao je za N1 anegdotu o prvoj donaciji Sanele Jenkins koja po njemu najbolje govori koliko “mi u BiH nemamo svijest kako svijet funkcioniše”.

“Ima jedna anegdota koja pokazuje kako smo mi nezreli. Sanela je htjela donirati milion- dva maraka da se napravi sportski centar u jednoj od opština u Sarajevskom kantonu. U opštini su tražili da se napiše molba da se da novac. Koliko mi nemamo svijest kako svijet funkcioniše”, zaključio je Kapo.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.