Sejo Bukva novi Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo

Vijesti 17. feb 201512:56 > 13:01
N1

Kandidati koje je Skupština Kantona Sarajevo potvrdila za funkcije Predsjedavajućeg ili zamjenika Predsjedavajućeg ovog Doma na sjednici održanoj 6. januara 2015. godine danas su donijeli Odluku kojom je Sejo Bukva izabran na funkciju predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, a njegov zamjenik u naredne četiri godine biće Sabahudin Delalić.

U skladu sa Poslovnikom Skupštine, o ovoj Odluci zastupnici će biti obaviješteni na prvoj narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Novi predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo izrazio je svoje zadovoljstvo na ukazanom povjerenju kao i nadu da će rad svih zastupnika u ovom sazivu Skupštine Kantona Sarajevo biti uspješan i odgovoran.

“Pred nama su brojni izazovi sa kojima se zajedno sa izvršnom vlasti u narednom periodu moramo suočiti. Vjerujem da zajedno to možemo dobro uraditi, da ćemo opravdati povjerenje građana koje su nam ukazali na oktobarskim izborima”, rekao je Bukva te najavio da će posebno mjesto u njegovom radu imati direktni kontakti sa građanima koji će mu, kako naglašava, pomoći da bolje upozna njihove probleme te zajedno pokušaju naći rješenja za njih.