Sestra ubijenog Todorovića: Čitavu porodicu su mi pobili

Vijesti 17. feb 201518:39 > 18:46
N1

Mladen Ždrale, bivši policajac i rođak Đorđa Ždrala osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, oslobođen je optužbi za saučesništvo u trostrukom ubistvu. Ovo je prvostepena presuda Suda BiH na koji Tužilaštvo najavljuje žalbu.

Nema sumnje da su Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović ubijeni, a Murat Komarica ranjen 18. novembra 2005. godine u sarajevskom naselju Vraca. No, u sve ostale navode optužbe, Sud je izrazio sumnju da je na njih iz automatske puške kroz prozor restorana “Dva bora” pucao Boris Govedarica, a da ga je u Audiju diplomatskih tablica čekao upravo Mladen Ždrale.

“Cijeneći sve izvedene dokaze i utvrđeno činjenično stanje, Sud nije mogao na nesumnjiv način zaključiti da je optuženi Mladen Ždrale počinio krivično-pravne radnje zbog čega je Sud optuženog oslobodio od optužbi”, rekao je predsjedavajući sudskog Vijeća Mirsad Strika.

Mladen Ždrale od danas je slobodan čovjek. Odbarana je zadovoljna. Tužilaštvo najavljuje žalbu.

“Tužilaštvo BiH vjeruje da će u žalbenom postupku dokazati krivnju ovog optuženog. Nama u ovom predmetu dodatno otežava situaciju što se radi o događaju koji se desio prije više od deset godina, što je osoba koju smo indentifikovali kao izravnog izvršitelja ubijen u mafijaškom obračunu 2007 godine”, izjavio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Više u prilogu reporterke N1 televizije Milice Vučetić.