Stanić na konferenciji o borbi protiv terorizma u Sloveniji

Vijesti 07. jun 201817:14 > 17:21
SIPA

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić i predstavnik Odsjeka za borbu protiv terorizma i trgovine ABHO učestvovali su na završnoj konferenciji „First Line“ projekta, održanoj juče na Brdu kod Kranja u Sloveniji, saopćeno je iz agencije.

Učesnici konferencije zaključili su da je projekat ispunio očekivanja i postavljene ciljeve, doprinio podizanju svijesti od opasnog i nasilnog ekstremizma i radikalizacije, te da predstavlja osnovu za nastavak i intenziviranje zajedničkih aktivnosti i saradnje u oblasti borbe protiv terorizma na području Zapadnog Balkana i šire.

Pored direktora policije Republike Slovenije, domaćina završne konferencije „First Line“ projekta, na konferenciji su učestvovali direktori policija iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova. Takođe, konferenciji su prisustvovali i predstavnici organizacija EU RAN, PCCSEE i IISG, kao i predstavnici država članica Evropske unije, i to Austrije, Belgije i Hrvatske, uključenih u navedeni projekat, navodi se u saopćenju SIPA-e.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.