Govedarica: Dolazi nova odgovorna vlada

Vijesti 16. sep 201808:04 > 08:06
SzP

Prirodni resursi poput šuma se moraju staviti u funkciju razvoja Republike Srpske i lokalnih zajednica, a ne da od njih, kao što je sada slučaj, korist ima samo uska grupa ljudi, poručeno je na tribini Saveza za pobjedu u Rogatici.

Kandidat SzP za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica je kazao da se moraju donijeti novi zakoni o korištenju šumskih bogatstava i preradi drveta koji bi privukli investicije u ovaj sektor.

„Hoću da na ovom djelu Republike Srpske Vlada RS svojim aktivnostima zaposli deset hiljada ljudi. Mi zajedno radimo za narod i nećemo dozvoliti da uska grupa ljudi pljačka i krade šumska bogatstva Republike Srpske. To je postala praksa poslednjih godina, a ja ljudima koji pljačkaju resurse naroda Srpske poručujem, da to neće moći raditi nakon 7. oktobra, jer dolazi nova odgovorna vlada“, kazao je Govedarica.

Kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je poručio da energija i atmosfera koja vlada na skupovima upućuje na to da će kandidati SzP odnijeti pobjedu na izborima.

„Ja jednostavno osjećam da je sazrelo vrijeme za to i uvjeren sam da ćemo gospodin Govedarica i ja pobijediti. To će se desiti jer se zalažemo za stvari koje su prijeko potrebne našem narodu. Mi se borimo da živimo u jednoj normalnoj sredini u kojoj se cijeni znanje, a ne partijska pripadnost“, naveo je Ivanić.

On je istakao da se SzP zalaže za Republiku Srpsku koja je dio svijeta, a ne da ona bude izolovana.

“Mi hoćemo Republiku Srpsku koja će imati predsjednika koji će svuda može ići, a ne da ima predsjednika koji nigdje ne može da se makne“, naglasio je Ivanić.

Nosilac liste SDS iz izborne jedinice 3 za Parlamentarnu skupštinu BiH Mirko Šarović je poručio da SDS ima ozbiljan plan za razvoj drvoprerađivačke industrije u Republici Srpskoj.

„Svakako ćemo zabraniti izvoz trupaca i obezbijedićemo ovaj resurs drvopreređivačima iz onih krajeve gdje se taj resurs nalazi. Sada imamo situaciju da investicije u ovoj oblasti izostaju jer nema garancije za sigurno i kontinuirano obezbjeđenje sirovine“, rekao je Šarović.

On je poručio da lokalne zajednice moraju imati veću ulogu u korištenju prirodnih resursa koji se nalaze na njihovim teritorijama.

„ Šume RS ne trebaju biti samo resurs za kupovinu glasova, već za razvoj Rogatice, kao i ostalih lokalnih zajednica koje imaju ovo prirodno bogatstvo“, kazao je Šarović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.