Savez za pobjedu otkazao skup, pozvali i SNSD da otkaže

Vijesti 03. okt 201811:26 > 11:30
N1

Lideri Saveza za pobjedu Vukota Govedarica, Branislav Borenović i Dragan Čavić održali su vanrednu pres-konferenciju u Banjaluci.

Kandidat Saveza za Pobjedu (SzP) za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Vukota Govedarica rekao je sinoć u Prijedoru da će ova koalicija otkazati predizborni skup u Banjaluci najavljen za petak, 5. oktobar. On je naveo da je odluka donesena jer je ocijenjeno da bi skup bio rizičan i da će više o tome biti riječi na sutrašnjoj konferenciji za novinare ove koalicije.

“Naša odluka je otkažemo skup na Kastelu, jer je neprimjereno slušati muziku u neposrednoj blizini roditelja koji plaču i traže da se otkriju ubice njihovog djeteta. Bilo bi neljudski mahati zastavama i pjevati stranačke pjesme”, naveli su danas iz Saveza za Pobjedu na vanrednoj pres-konferneciji.

Govedarica je pozvao i drugi blok da i oni otkažu svoj skup.

Lider PDP Branislav Borenović rekao je da nema uslova za održavanje skupa u vrijeme kada hiljade građana traže istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

“Kao roditelj i čovjek ću u petak u 18 časova, kao i svaki put biti na Trgu Krajine. Bilo kakvo veselje i pjesme taj dan nisu primjerene. Skup smo zakazali prije 45 dana, a u međuvremenu se ništa nije promijenilo u istrazi ubistva”, rekao je Borenović, prenosi Srpskainfo.com

Lider NDP Dragan Čavić kaže da je bilo planirano da na skup dođe 10.000 ljudi.

Proslava na Kastelu bi bila najbahatija manifestacija, kada 200 metara dalje roditelji tuguju. Ta naša odluka je naišla na razumijevanje našeg članstva. Ovi ljudi koji su sada u MUP ne mogu raditi istragu. Naš prioritet po preuzimanju vlasti biće rasvjetljavanje ovog ubistva”, kaže Čavić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.