"Tužilaštvo da riješi ubistvo, a ne da saslušava novinare"

Vijesti 11. okt 201818:51 > 18:55
N1

Republičko javno tužilaštvo Banja Luka, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pozvalo je Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka, povodom toga oglasio se i Savez za pobjedu saopštenjem u kom kaže da Tužilaštvo treba da riješi ubistvo, a ne da saslušava novinare.

Savez za pobjedu navodi se u saopštenju smatra da nema nikakve potrebe da Republičko javno tužilaštvo poziva novinara-blogera Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u ovom predmetu, jer je Vasković mjesecima pisao o ovom ubistvu, iznoseći brojne dokaze koji ukazuju na to da je vrh Ministarstva unutrašnjih poslova RS umiješan u ovaj zločin.

“Savez za pojedu poziva Republičko javno tužilaštvo da što prije provjeri Vaskovićeve navode. Podsjećamo da Vasković mjesecima piše i iznosi dokaze o ubistvu Davida Dragičevića, a da Republičko javno tužilaštvo i dalje ćuti o ovom zločinu i ne odgovara ni na jedno pitanje koje im je upućeno.

Republičko javno tužilaštvo ne treba da saslušava novinare niti da ih privodi. Republičko javno tužilaštvo treba konačno da kaže ko je i zašto ubio Davida Dragičevića. Ukolio to ne urade, a rokovi za to su davno istekli, postaće direktni saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića”, piše u saopštenju Saveza za pobjedu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.