Bucalo o zastavi RS: Kao Bosanca i Hercegovca, baš me briga

Vijesti 25. nov 201816:41 > 16:56
N1

Novinari, Elvir Bucalo i Žarko Marković su gostujući u emisiji Tačka na 7 N1 televizije komentarisali i odluku Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, da istakne zastavu Republike Srpske u prostorijama kolektivnog vodstva države. Kao Bosanca i Hercegovca, baš me briga - poručio je, između ostalog, Bucalo.

“Kao Bosanca i Hercegovca, baš me briga. Kao normalnog čovjeka koji pokušava biti normalan, baš me briga šta govore. Zar nije i Dodik na početku rekao da nije došao da se slika sa zastavom ili bez, već da nešto radi. Zašto ti ljude nešto ne rade”, kazao je Bucalo.

Smatra da bi novoizabrani članovi Predsjedništva već na sljedećim izborima dobili još veću podršku zbog trenutnog ponašanja.

Bucalo je za N1 naglasio da su i mediji zaslužni zašto se prevelika pažnja pridaje odluci Dodika da istanke zastavu Republike Srpske u instituciji kolektivnog vodstva države.

S druge strane, Marković je naglasio:

“Nije bilo neko naročito iznenađenje ovim što se desilo u petak. Ako uporedite govore gospodina Dodika u odnosu na dva ostala člana Predsjedništva, on je donekle najavio kroz svoje izlaganje ovakve poteze. On je jedini u svom govoru konkretno rekao za šta će se zalagati”.

Za njega nije neočekivano što je Dodik istaknuo zastavu Republike Srpske u prostorijama Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Stava je da ne postoji nikakav razlog za “dramu” zbog ovakvog čina Dodika.

Dešavanja u vezi isticanja nacionalnih simbola, pa i zastava u Bosni i Hercegovini, Marković je okarakterisao kao “folklorom”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.