Skaki uručena Specijalna nagrada Međunarodnog olimpijskog komiteta

Vijesti 07. dec 201810:25 > 10:31
Grad Sarajevo

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine dodijelio je gradonačelniku Sarajeva, Abdulahu Skaki, Specijalnu nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta. Riječ je o jednom od najznačajnijih priznanja ove najmasovnije svjetske sportske organizacije.

Istaknut je Skakin doprinos realizaciji projekta obnove Olimpijskog muzeja, te organizaciji Evropskog olimpijskog festivala mladih, EYOF.

Međunarodno priznanje “Olimpizam u akciji” mu je uručeno na gala svečanosti “Izbor sportiste godine” za 2018. godinu u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Organizatori su istaknuli kako je energija koju Skaka ulaže u projekte bila ključna za uspjeh.

“Izuzetna mi je čast primiti ovo priznanje, koje dijelim sa građanima Sarajeva. Obnova Olimpijskog muzeja je bila naša misija i poseban projekt. Sa ovog mjesta mogu reći da će se ova manifestacija sljedeće godine održati u obnovljenoj zgradi Olimpijskog muzeja. Izražavam zahvalnost i partnerima iz Vijeća ministara i Ministarstva civilnih poslova, te Kantona Sarajevo koji su pomogli obnovu”, istakao je gradonačelnik Sarajeva.

Čestitao je svim nagrađenim sportistima, te najavio povratak olimpijskog duha u Sarajevo sa predstojećim Evropskim olimpijskim festivalom mladih EYOF koji počinje već u februaru.

“Olimpijski plamen će ponovo gorjeti u Sarajevu na ponos svih nas kao najava nove sarajevske olimpijade”, naglasio je Skaka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook |Instagrami UŽIVO na ovom linku.