Danas dženaza stradaloj majci i kćerki u Novom Travniku

Vijesti 09. dec 201808:05 > 08:07
N1

Dženaza za tragično stradalu majku i kćerku iz Novog Travnika će biti klanjana danas, 9.12.2018. Iza ikindije namaza, u selu Kasapovići kod Novog Travnika.

Jedan od mještana Novog Travnika, Adem Kurić, je u izjavi za N1 kazao da je njegova kćerka prisustvovala mjestu nesreće sinoć, te je kazao kako su u Novom Travniku svi svjesni problema brze vožnje.

“Moja se kćerka spremala da izađe vani sa kolegicama. Nazavala me da kaže da se desila nesreća, izletio sam i vidio strašne prizore. Kazala mi je da je čula auto koje ide velikom brzinom, promašilo je i onda se okrenula i vidjela kako ja auto udario ženu i četvero djece. Jako se potresla, nismo spavali cijelu noć”, kazao je Kurić za N1.

Općinski načelnik Refik Lendo kazao je danas da se nadležne institucije trebaju pobrinuti da se ovakve tragedije više ne ponavljaju te da tužiteljstvo i sud imaju ključnu ulogu.

“Treba učiniti sve da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Svi koji obavljamo određene funkcije imamo odgovornost… Više puta sam upozoravao da u našem gradu ima 20 ljudi kojima treba oduzeti dozvole i kojima ne treba dozvoliti da sjednu u automobil”, kazao je Lendo novinarima.

Podsjetimo, preksinoć se u Novom Travniku dogodila nesreća u 21 sat u kojoj je pijani vozač automobilom pokosio pet osoba, a u kojoj su život izgubile majka i maloljetna kćerka. Troje djece je povrijeđeno.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.