Radišićev odlazak u zatvor značio bi milionsku štetu

Vijesti 11. mar 201518:12 > 18:16
N1

Deset mjeseci je nakon što je Vrhovni sud RS potvrdio pravosnažnu presudu i gotovo godinu i pol nakon što je izrečena i biznismen Mile Radišić osuđen na tri godine zatvora. On je i dalje na slobodi.

Okružni sud Banje Luke je 5.2.djelimično uvažio molbu za odgodu izvršenja zatvorske kazne Radišiću. Osnovni sud je morao u roku od mjesec dana od dana dostavljanja rješenja da Radišića pošalje u zatvor. Da li je to učinio danas kada rok ističe izbjegli su odgovoriti, no naš izvor tvrdi da Radišić danas nije kročio na Tunjice.

Vlasnik Grand Tradea pavosnažno je osuđen za zlopotrebu službenog položaja i mešetarenje akcijama Medicinske elektronike. To preduzeće je urušavao kako bi dobio zemlju.

Sve zbog ovog kompleksa vrijednog 100 miliona eura. Elektronika i njeni radnici bili su žrtve stečaja.

Privatizacija je od prve do posljdenje urađena loše, za to niko nije odgovarao“, rekao je stečajni direktor Medicinske elektronike Blažo Tomić.

Radišićev odlazak u zatvor značio bi milionsku štetu. Nezavršen objekat i penali prema poslovnim partnerima. Jedan od njih je i kompanija Mtel, koja je ranije sklopila ugovor sa Radišićem. I iz Mtela danas nema odgovora.

Dok traje pravosudno nadmudrivanje oko slanja Radišića u zatvor, štetu trpi i Željko Vulić. Vlasnik je male radionice japanskih auto-dijelova u centru Banje Luke. Posla je sve manje.

Više u prilogu Snežane Mitrović.