Bešlagić za N1: Zašto sam stao iza Konakovića i da li bih opet

Vijesti 08. jan 201914:18 > 14:26
N1

Enis Bešlagić, jedan od najpopularnijih bh. glumaca, za N1 je kazao da više ne bi podržao Elmedina Konakovića i stranku Narod i pravda.

Gostujući u Večernjem studiju na N1 rekao je da je tada smatrao da je osnivanje te stranke bio hrabar potez, i stao je iza Konakovića.

“Ponovo, danas ga gledam – ne bih. Zato što smatram da sam iskočio iz svojih tračnica, da bi nekim drugima obezbijedio mjesto, a svoja mjesta sam zatvorio. Nisam želio biti dobar s ljudima, želio sam izraziti stav”, kazao je.

“Ipak, ja sam emotivac, a oni su političari. Oni su na budžetu, upravljaju našim parama, ne mogu oni razmišljati da vi zaradite nešto, da ulažete u nešto. Jednostavno – kad čujem ‘ja sam mu pomogao, ja sam vi ste… meni se povraća”, poručio je.

On smatra da je u politici sve matematika.

“Narod i pravda je ideja koja je čišća od svih. Konaković je napravio iskorak koji je hrabar, ja sam odgovorio svojom hrabrošću. Ali ne smatram da sam jako tako trebao. Napravio sam grešku, kad sam rekao ‘gledao sam u Mostaru političare kako su jadni, ali danas gledam vas i nikad se ponosnije nisam osjećao’. Tu sam napravio grešku, jer nisu svi političari jadni. Ima časnih i poštenih. Svaki put kad napravim generalizaciju – ja se ježim. Evo sada se izvinjavam, ne možemo sve u isti koš”, poručio je.

Poručio je i to da je dobro što je politička situacija u BiH razdrmana jer više nema “apsolutnih vladara i sve je razbucano”.

Istakao je kako će biti najveći kritičar Naroda i pravde, jer će pratiti sve što naprave krivo.

“Ja ću se baviti njima, a ne SDA. Nikada nisam bio član te stranke”, poručio je za N1.

Komentarišući opću političku situaciju u BiH – Bešlagić je kazao da mu nisu nimalo smiješne situacije sa zastavom Republike Srpske u Predsjedništvu BiH.

“Šale se, a neko će nadrljati zbog toga. Neki izbjeglica u RS ili FBiH, komšija će dignuti ruku na nekoga zbog toga. Gadi mi se to sve. Nije to smiješno, nije simpatično. Nije mjesto ni prilika da se šale – nego da rade. Vjersko treba da ostane u njihovim kućama i domovima”, izjavio je Bešlagić.

On je kazao da je Milorad Dodik predsjedavajući Predsjedništva BiH, što ga čini i njegovim predsjednikom – a ne samo Srba.

“Ko je danas Srbin? Oni su sebi dali pravo da određuju. Enis Bešlagić može sutra izjaviti da prelazi na pravoslavlje, ali je on i dalje Enis. Kako oni znaju da sam ja to? Neki Milan će izgovoriti šehadet i preći na islam. Kako oni znaju ko je on? Uzeli su sebi za pravo da budu Bogovi, a to nije njihov posao”, rekao je bh. glumac.

“Onda se dešava da Enis mora izaći na binu, da Marija Šerifović mora podržati Šešelja, da se Kojo moj brat mora boriti. I onda kao mi postanemo predmeti da bi oni sutra kontali hoće li u koaliciju ili ne”, ispričao je Bešlagić.

Kompletan snimak Večernjeg studija sa Enisom Bešlagićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.