Berton: Pozdravljamo imenovanje novog glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Vijesti 23. jan 201915:56 > 16:03
N1

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini pozdravila je imenovanje novog glavnog tužioca Tužilaštva BiH, izjavio je Brucea G. Bertona, šefa Misije.

Berton je izrazio nadu da će se novi glavni tužilac posvetiti osiguranju snažnog, transparentnog, nezavisnog i efikasnog pravosuđa u Bosni i Hercegovini.

“Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini pozdravlja imenovanje novog glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Nadamo se da će se glavni tužilac posvetiti osiguranju snažnog, transparentnog, nezavisnog i efikasnog pravosuđa u BiH, spremnog za rješavanje izazova koji utječu na stabilnost zemlje, uključujući i korupciju. Misija ostaje predan partner svim pravosudnim institucijama u BiH i podržava njihove napore kako bi se osiguralo efikasno i pravično postizanje pravde”, poručio je Berton.

Podsjećamo, Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) danas je imenovalo Gordanu Tadić za novu glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH. Ona je imenovana sa 9 glasova za, dva protiv i dva suzdržana glasa članova VSTS BiH koji su se izjašnjavali.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook|Instagram i UŽIVO na ovom linku.