Raspisana međunarodna potjernica za Milom Radišićem

Vijesti 19. mar 201516:30 > 16:30
N1

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH raspisala je međunarodnu potjernicu za banjalučkim biznismenom Milom Radišićem, potvrđeno je Srni u Direkciji.

“Odmah nakon prijema zahtjeva, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je raspisala međunarodnu potjernicu za ovom osobom. Međunarodna potjernica je raspisana na sve zemlje članice Interpola i predstavlja nalog za hapšenje od momenta njenog raspisivanja”, rečeno je Srni u Direkciji.

Uprava kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka jutros je poslala nalog za raspisivanje međunarodne potjernice.  

Osnovni sud u Banjoj Luci zatražio je raspisivanje međunarodne potjernice za Milom Radišićem, jer se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Vrhovni sud Republike Srpske je potvrdio presudu banjalučkog Okružnog suda, kojom su Radišić i ostali optuženi u slučaju “Medicinska elektronika” osuđeni na ukupno deset godina zatvora zbog manipulacije cijenama akcija “Medicinske elektornike” i milionske štete pričinjene Republici Srskoj.