Potvrđeno za N1: Registrovan predmet protiv Dalide Burzić

Vijesti 21. jun 201914:16 > 14:25
N1

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine po službenoj dužnosti je registrovao predmet protiv Dalide Burzić, sutkinje Suda Bosne i Hercegovine, a nakon medijskih navoda o pismu koje su tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poslali VSTV-u.

Potvrđeno je to danas za N1 u odgovoru na pitanje da li je Kancelarija disciplinskog tužioca u posljednje vrijeme zaprimila određene navode protiv nekadašnje glavne tužiteljke Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, portal Žurnal ranije je objavio informaciju da je jedanaest tužilaca Kantona Sarajevo obavijestilo VSTV da je Dalida Burzić od njih tražila da mijenjaju pravne kvalifikacije određenih krivičnih djela i da ne hapse visoke zvaničnike u predmetu Zadruga.

Prema tim pritužbama, ona je primala advokate osumnjičenih bez prisustva postupajućih tužilaca. Također, svim tužiocima iz predmeta Zadruga smanjila je ocjene i prijetila im uništavanjem karijere, javio je Žurnal.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVOna ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad