Organizatori "Dana tradicionalne porodice": Značaj i smisao događaja u subotu

Vijesti 04. sep 201918:08 > 18:08
N1

Ahmed Kulanić, PR manifestacije "Dan tradicionalne porodice" i Marijana Agić, ljekarka porodične medicine gostovali su u Danu uživo i govorili o ovom događaju koji je najavljen za subotu.

“Organizujemo dan tradicionalne porodice sa ciljem promocije tradicionalnih vrijednosti porodice. Nije to jedno udruženje, mnoga udruženja su se javila da pokažu podršku ovoj manifestacija”, kazao je Kulanić.

“Ja nisam članica udruženja, ja sam se priključila spontano ponukana da predstavimo drugu priču cijele priče”, dodala je Agić.

Kakva je korelacija dva događaja?

“Mi smo svjesni da smo mi demokratsko društvo u procesu tranzicije. Neke stvari koje dolaze u naše društvo su neizbježne. Parada u nedjelju ima svoj smisao, svoju poruku i svoj cilj. Mi se osjećamo inspiriani, ovo nije čin revolta koliko ilustracija neke tradicionalne strane našeg društva”, kaže Agić.

“Mi pokušavamo da budemo balans i predstavimo stranu društva koja se protivi novim tokovima”, dodala je.

Ahmed Kulanić je kazao da se ovaj događaj organizuje da bi se promovisale vrijednosti, tradicionalne i zakonom definisane porodice.

“Događaji su datumski povezani. Činjenica je da mi zagovoramo u određenoj mjeri tradicionalne vrijednosti što nas automatski svrstava na suprotnu stranu od onoga što se dešava. Tradicionalna porodica je porodica ona koja je definisana zakonom. To je porodica koja se sastoji od roditelja i djece. Mi tražimo da se posveti dodatna pažnja porodici”.

Uskoro video.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad