"Drago mi je što će Britanci moći upoznati nevjerovatnu raznolikost BiH"

Vijesti 19. sep 201917:03 > 19:05
N1

U London se od danas može putovati avionom direktno iz Sarajeva, aviokompanijom FlyBosnia. Posljednji put građani Bosne i Hercegovine u London su putovali prije dvanaest godina. Upriličen je i promotivni let za novinare i turističke radnike, a prvi putnici prema Londonu će putovati već u utorak. Karte za London će biti dostupne po niskim cijenama.

London godišnje posjeti oko 30 miliona posjetilaca, a nakon dvanaest godina i putnici iz Bosne i Hercegovine će ponovo moći putovati u britansku prijestolnicu, bez presjedanja i visokih cijena letova.

“Letovi od 11 eura, ovaj današnji je naprimjer bio 50 eura, dakle do 250 eura, 300 će biti povratna karta, a to je čak i niže od drugih aviokompanija koji imaju letove iz Londona za Sarajevo”, kazao je direktor FlyBosnia Tarik Bilalbegović.

Za početak putovat će se tri puta sedmično, utorkom, subotom i nedjeljom. Ukoliko broj zainteresovanih bude na zavidnom nivou, za London će se putovati svaki dan. Na promotivnom letu su učestvovali predstavnici medija i turističkog sektora Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva., među njima i tamošnji ambasador u BiH, Matthew Field.

“Meni je drago što će i više posjetioci iz Velike Britanije imati priliku posjetiti Bosnu i Hercegovinu i otkriti nevjerovatnu raznolikost Bosne i Hercegovine, stalo mi je do BiH, ja mislim da je ovo otvorena, fantastična zemlja i ovaj let apsolutno znači da će biti i više posjetilaca i baš zbog toga je ovo odličan, sretan dan”, rekao je Matthew Field, Ambasador UK u BiH.

U kompaniji FlyBosnia najavili su da će se uskoro iz Sarajeva moći putovati i u Barcelonu, Milano, Rim i Rusiju. Za London ipak, pored avionske karte, bar još neko vrijeme bit će potrebna i viza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad