Pogledajte SDP-ov prijedlog Zakona o minimalnoj plaći u FBiH

Vijesti 09. okt 201910:00 > 10:00
N1

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljena je za danas, a kako javlja reporter N1 Slaviša Starčević, Socijaldemokratska partija zatražila je da se na dnevni red uvrsti Prijedlog zakona o minimalnoj plaći u ovom bosanskohercegovačkom entitetu.

Podsjećamo, prošle sedmice sastajao se i Dom naroda, ali je sjednica završena prekidom jer delegati nisu odobrili predloženi dnevni red većinom glasova.

Podsjećamo, neke od kandidiranih tačaka za sjednicu bili su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, koji je bio predložen po hitnoj proceduri, a po skraćenom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

U redovnoj proceduri su bili Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima te nacrti nekoliko zakonskih akata – o zaštiti zraka, o vodama, o poticaju razvoja male privrede, podršci porodicama s djecom te o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

Pogledajte SDP-ov prijedlog Zakona o minimalnoj plaći u FBiH.

N1
N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad