Šarović dobio poziv da bude gost na meču BiH i Italije

Vijesti 15. nov 201909:15 > 09:21
N1

Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Jasmin Duvnjak pozvao je ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću da bude gost na večerašnjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Zenici između BiH i Italije.

Duvnjak navodi da je ovaj poziv upućen nakon gostovanja ministra Šarovića na N1 televiziji, gdje na pitanje novinara – da li navija za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ministar Šarović odgovorio da ima bh. pasoš, i za razliku od Milorada Dodika navija i za Bosnu i Hercegovinu i za Srbiju.

“Kao što je poznato, u Zenici na stadionu Bilino Polje igra se važna međunarodna nogometna utakmica BiH-Italija. Kao Zeničanin i vatreni navijač bh. Zmajeva, bez ikakvih političkih konotacija, iz čistih sportskih motiva, pozivam gospodina Mirka Šarovića – ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine – da dođe u Zenicu i da prisustvuje utakmici koju Bosna i Hercegovina igra sa višestrukim svjetskim i europskim prvacima reprezentacijom Italije. Uz zagarantovan sportski spektakl na našem najljepšem stadionu, obećavamo da ćemo biti dobri i srdačni domaćini u Gnijezdu zmajeva. I naravno, ulaznice ćemo osigurati za gospodina Šarovića”, naveo je Duvnjak u svom pozivu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad