Miletić za N1: Tačna je informacija da trebamo dobiti Ministarstvo odbrane

Vijesti 21. nov 201915:39 > 15:41
N1

Delegat u Klubu Hrvata (DF) u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Zlatko Miletić za N1 govorio je o sljedećim koracima na političkoj sceni BiH, a nakon dogovora članova Predsjedništva BiH o mandataru za sastav Savjeta ministara i NATO putu. Komentarisao je prijašnje navode da će stranka čiji je član u Savjetu ministara dobiti Ministarstvo odbrane.

“U međuvremenu se nije ništa promijenilo, to su bili preliminarni dogovori. Tačna je ta informacija da trebamo dobiti Ministarstvo odbrane, međutim ta pitanja još nisu konačno rješena. Kada je u pitanju DF mi jesmo zainteresovani za taj resor, prvenstveno iz razloga da bi se što prije priključili, sproveli program reformi koji će nas uvest u neka doba u NATO. Kada je u pitanju ime čovjeka ili žene za tu funkciju nismo donijeli odluku”, komentarisao je Miletić.

DF-ov delegat izrazio je nadu da će čelni ljudi DF-a i SDA imati sastanak na kom će u konačnici se i dogovoriti u vezi sa ovim ministarstvom.

Miletić je rekao da je teško procijeniti trenutno da li će biti opstruiranja u Savjetu ministara BiH obzirom na to da su predsjedavajući Savjeta kao i tri ministra iz SNSD-a.

“Nama svima će biti teško obzirom da ćemo morati provesti mnoge reforme u BiH ako želimo da građani Republike Srpske i Federacije BiH u cjelini žive bolje.”

Dodao je i kako je potrebno “intezivno raditi u narednom periodu ukoliko želimo da napravimo bilo kakav korak” na putu ka Evropskoj uniji osvrćući se i na Mišljenje Evropske komisije u kom se nalazi 14 oblasti za koje su potrebne reforme u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad