Zakazana druga sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH

Vijesti 22. nov 201910:03 > 10:06
N1

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac zakazao je drugu sjednicu ove Komisije za utorak, 26. novembra, u 12 časova.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara BiH, dužni da dostave kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Savjeta ministara BiH. Ova komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Domu potvrdu izbora kandidata. Preporuka Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH nije obavezujuća za Dom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad