Pavić: Ja sam pogledao taj papir koji su potpisali članovi Predsjedništva BiH

Vijesti 06. dec 201910:27 > 10:33
N1

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da u dokumentu Program reformi Bosne i Hercegovine, koje je potpisalo Predsjedništvo BiH, ne piše ni Godišnji nacionalni plan (ANP) ni Akcioni plan za članstvo (MAP).

“ANP ne znači članstvo. Ja sam pogledao taj papir koji su potpisali članovi Predsjedništva BiH. On je izbalansiran i ni jednom riječi se ne spominje ANP ili MAP. Tih skraćenica nema, ali je činjenica da se on upućuje NATO-u u Brisel. Zato je bolje da ne nagađamo, već da sačekamo”, rekao je Pavić.

On smatra da ne treba gubiti vrijeme, iscrpljivati se i prepirati oko svega toga.

Prema njegovim riječima, niko ne zna tačno ni šta znači ANP ni koje elemente on treba da sadrži, a većina ne zna ni šta je navedeno u dokumentu koji je Predsjedništvo BiH usvojilo i onda se raspredaju razne priče.

Pavić je rekao da DNS nije razgovarao sa SNSD-om o pozicijama na nivou BiH.

“Mi očekujemo da ćemo participirati u vlasti na nivou BiH, a drugo su očekivanja”, rekao je Pavić za “Oslobođenje”, komentarišući informacije da će Dragutin Rodić iz DNS-a biti novi ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Prema njegovim riječima, u ovoj stranci još nisu razgovarali o bilo kakvim koalicijama pred lokalne izbore iduće godine.

“DNS uvijek učestvuje samostalno na listama za odbornike. Posljednji put smo imali koaliciju sa SNSD-om, a sada je SNSD naglašavao da se ne bi pravili neke globalne koalicije. Mi još nismo zauzeli stav o tome”, naveo je Pavić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad