Željko Komšić počasni ambasador prvog inkluzivnog CD-a u BiH

Vijesti 17. dec 201908:10 > 08:13
Anadolija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, kao počasni ambasador prvog inkluzivnog CD-a u BiH pod nazivom “Sve naše ljubavi“, prisustvovao je sinoć njegovoj promociji u izvedbi djece iz Udruženja Colibri i djece hora Princes krofne u Pozorištu mladih Sarajevo.

Komšić je istakao da ovaj projekat nosi snažu poruku i pokazuje da, kada su djeca u pitanju, sve je moguće i za njih granice ne postoje.

Sve ono što učinite za ovu djecu, svaki novac uložen u ovaj projekat, vrijedan je njihovog osmijeha i sreće na njihovim licima. Želim da se zahvalim svima, prvenstveno roditeljima, i svim ljudima koji su prepoznali ovo što ova djeca rade, te što su im dali podršku bez ikakvog materijalnog interesa. Ovo je nešto što nam treba danas u ovim surovim i teškim vremenima. Ovoj djeci treba da vratimo osmijeh na lice”, rekao je Komšić.

Dodao je kako od djece uvijek možemo učiti.

“Nekada vas djeca zapravo iznenade svojom jednostavnošću i iskrenošću, djeca nisu pokvarena. Oni nam zapravo šalju najjaču poruku, kažu nam istinu u lice. Kao roditelj, bezbroj puta ostanete iznenađeni pogledom djeteta na pojedine životne situacije, pogotovo kada je riječ o međuljudskim odnosima. Oni su, mislim, nekada bolji ljudi od nas odraslih”, zaključio je Komšić, navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad